Over Kootje

Mijn enthousiasme, gedrevenheid en liefde voor mijn werk als coach, ergotherapeut, re-integratiedeskundige, mediator en trainer heb ik inmiddels met 35 jaar professionele werkervaring en veel post Hbo-opleidingen in het vakgebied ontwikkeld.

De wijsheid in het leven is gerijpt, verrijkt en verweven, door vele geluksmomenten maar ook door verdrietige gebeurtenissen en persoonlijke verlieservaringen. Impactvolle life events hebben mij groei gebracht en geven me inzicht en helderheid in wie ik ben en waar ik voor sta. Deze ervaringen hebben me mede gevormd tot wie ik ben als mens en als professioneel coach.

Ik houd van fysieke beweging en dit loopt als een rode draad door mijn leven. Hardlopen en natuurwandelingen in bossen en in de bergen hebben mij persoonlijk veel inzicht, bewustwording, inspiratie, rust en balans gebracht. Na jarenlang in kantooromgevingen te hebben gewerkt, wil ik je laten ervaren wat er gebeurt als je uit je comfortzone komt door naar buiten te gaan: de natuur in!

In beweging brengen
Mijn missie is om mensen in beweging te brengen. Letterlijk door de coaching sessies in mijn praktijkruimte af te wisselen met wandelen in de natuur. Figuurlijk om jou uit te dagen jezelf mentaal en emotioneel in beweging te brengen; wat beweegt jou in het leven? Waar zou je vastgeroeste patronen die je niet meer dienen in beweging kunnen zetten? Wat is jouw natuurlijke beweging? Waar wil jij naar toe bewegen? Van welke beweging word jij blij?
Durf jij eerst stil te staan om voorwaarts te gaan bewegen?

Ik kom zelf graag in beweging met en voor mijn volwassen tweeling dochters, mijn man en Griekse adoptiehond. En word blij van de natuur, wandelen, hardlopen, tennissen, yoga, gezond koken, reizen en ontdekken, kunst, musea en goede films, lezen, studeren, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. Italië heeft mijn hart gestolen zoals ook een aantal dierbare vriendinnen waarmee ik regelmatig gezellige dingen onderneem.
Mensen beschrijven mij als: empathisch, betrokken, open, enthousiast, luisterend, oprecht, analytisch, liefdevol, confronterend, creatief, laagdrempelig, doelgericht, betrokken, waarderend, resultaatgericht en positief.

Werkwijze
Wandelen in de natuur is dus een onderdeel van mijn werkwijze. Door fysiek te bewegen komen gedachten (mentaal) en gevoelens (emotie) in beweging. Hierdoor worden thema’s en vragen sneller concreet en inzichtelijk. Tijdens het lopen ben je beter in staat om te luisteren naar je innerlijke stem, daar waar de antwoorden op je vragen te vinden zijn. In de natuur wandelen werkt ontspannend, geeft rust, brengt metaforen en symbolen op het pad en geeft ruimte in je hoofd en hart. Net als bij mensen zit er een evolutie en flow in de natuur waarbij we willen groeien, zaaien, oogsten, ontplooien, dingen loslaten en tot bloei willen komen.

Daar waar de ‘rafelrandjes’ in het leven ontstaan ben ik nieuwsgierig naar jouw verhaal. Samen ontdekken we wat jij nodig hebt om je persoonlijke ontwikkeling te versterken en met nieuwe inzichten in beweging te komen.

Tijd, aandacht, rust en ruimte voor je verhaal en stilstaan bij je behoeftes en verlangens geven nieuwe spirit en leiden tot nieuwe stappen op jouw pad van werk en leven.

In mijn aanpak gaan we mede uit van de positieve psychologie waarbij ik mijn kennis, intuïtie en levenservaring inzet om de vinger op de ‘zere plek’ te krijgen. En om een structurele verandering teweeg te kunnen brengen.
Ik werk eclectisch, dat wil zeggen dat ik verschillende werkwijzen en methodieken kan inzetten om mogelijkheden tot inzicht en groei te activeren. Denk aan systemisch coachen, voice dialogue, biografisch werk, NLP, zijns oriëntatie, wandelen en metaforisch werken. Bekijk voor meer informatie mijn LinkedIn profiel.
En natuurlijk maken we samen de concrete vertaalslag aan de hand van doelen, actieplan of werkhervattingsplan richting je dagelijkse werk en privé situatie.